Zahrádkov

20. 5. 2017

Název Zahrádkov pro celodenní komunitní akci pro přátele mateřské školky v pražských Třeboradicích vymysleli sami rodiče, jejichž děti školku navštěvují. Smyslem benefičního setkání bylo vybrat další potřebné finance na plánovanou obnovu zahrady, která už teď slouží nejenom dětem, ale je centrem komunitního dění v místě.

Podstatnou část programu obstarali děti a mladí lidé, kteří školku jako malí navštěvovali. Program sršel hudebními, pohybovými, tanečními a divadelními vystoupeními. Pro návštěvníky bylo v zahradě připraveno občerstvení, tržiště výrobků, výtvarné dílny, dětský koutek, minizoo a další. Zároveň se mohli dozvědět více o projektu Zahrada hrou a seznámit se s architektonickou studií na její obnovu.

Všichni účinkující vystupovali bez nároku na honorář, včetně moderátorky Mileny Steinmasslové, zpěvačky Jiřiny Anny Jandové a hudebních skupin A While a Generační problém. Na obnovu zahrady se tak podařilo získat více než 80 tisíc korun.